+30 210 3376700 international calls

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν

Θεσμική Συνεργασία ΕΧΜ με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2022 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), συμφωνήθηκε η έναρξη μονιμότερης θεσμικής συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή (ΕΧΜ).

Ειδικότερα  ο ΕΣΑ, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα παρέχει ενημέρωση στα μέλη του για τη διαδικασία φιλικής επίλυσης διαφορών από τον ΕΧΜ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Φορέας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών με εξειδίκευση στο αντικείμενο των χρηματοοικονομικών διαφορών. Παράλληλα όποια από τα μέλη του ΕΣΑ ενδιαφέρονται να επιλύσουν σχετικές υποθέσεις τους,  θα μπορούν εύκολα να τις υποβάλλουν στον ΕΧΜ προς εξέταση.

Σημειώνεται ότι ο ΕΧΜ εξετάζει αμερόληπτα, με εχεμύθεια και εντελώς δωρεάν:

Διαφορές σχετικά με την παροχή τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, από  πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα και επενδυτικές εταιρίες μέλη του, εγκατεστημένες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων προς ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα  (με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 1 εκατ. ευρώ). Εξετάζει επίσης διαφορές σχετικά με ηλεκτρονικές συμβάσεις παροχής τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (ODR) της Ε.Ε. καθώς και διασυνοριακές διαφορές, εντός των αρμοδιοτήτων του, ως μέλος του Δικτύου Επίλυσης Χρηματοπιστωτικών Διαφορών FIN-NET.

Οι δυο Φορείς αναλαμβάνουν την παραπάνω πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας ότι, η φιλική διευθέτηση εμπορικών και ιδίως χρηματοοικονομικών διαφορών μεταξύ εμπόρων και παρόχων τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, προάγει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων και συγχρόνως την εύρυθμη λειτουργία της χρηματοοικονομικής αγοράς.