10440 αστική χρέωση +30 210 3376700 international calls

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ε.Χ.Μ

Κατεβάστε το Έντυπο Παραπόνων

Ομιλία του Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή Δρ Θεόδωρου Κουτσούμπα σε Επιστημονική Εκδήλωση της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή που διεξήχθη στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου 2018

Ο Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής Δρ Θεόδωρος Κουτσούμπας ήταν εισηγητής στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Το νέο καθεστώς στα ασφαλιστικά προϊόντα επενδυτικού χαρακτήρα» που διοργάνωσε η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή στην Αίθουσα του Μικρού Χρηματιστηρίου στις 25 Ιανουαρίου 2018.

Στο εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη με εισηγήσεις οι κκ. Απόστολος Καραγκουνίδης, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής Θράκης, Δημήτρης Λιάππης, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών και Γεώργιος  Τριανταφυλλάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής Θράκης, ως προεδρεύον.

Ο κ. Κουτσούμπας, κατά την εισήγησή του με τίτλο: «Προς ένα νέο τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς», παρουσίασε το νέο τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς, όπως αυτό διαμορφώνεται, αφενός, με τις νέες επενδυτικές συνθήκες, αφετέρου, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, (Solvency II, IDD, GDPR, κ.ά).Υπογράμμισε  πόσο σημαντικά είναι ο σωστός σχεδιασμός των προϊόντων και η επιλογή του κατάλληλου καναλιού διάθεσης, ενώ ειδικά για το Solvency II, επεσήμανε ότι είναι το πιο άρτιο ίσως σε διεθνές επίπεδο θεσμικό πλαίσιο, υπό την προϋπόθεση της άσκησης ισοδύναμης εποπτείας, και συνδέεεται άμεσα και έμμεσα με την οδηγία για τα επενδυτικά προϊόντα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εισήγηση του Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή