10440 αστική χρέωση +30 210 3376700 international calls

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ε.Χ.Μ

Κατεβάστε το Έντυπο Παραπόνων

Ο Μεσολαβητής

Ο Θεόδωρος Κουτσούμπας είναι Διδάκτωρ Νομικής και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου LL.M του Πανεπιστημίου Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ιαπωνική Επιχειρηματική Πρακτική ως υπότροφος του JETRO (JAPAN EXTERNAL TRADE ORGANIZATION) στο Τόκιο.
Έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα και στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, για περισσότερα από 30 χρόνια ως ειδικός νομικός και ως Δικηγόρος. Επί σειράν ετών διετέλεσε προϊστάμενος και στη συνέχεια υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών στους τομείς του Corporate Banking, του τομέα Νομικής Στήριξης Λιανικής Τραπεζικής, καθώς επικεφαλής του Ειδικού Γραφείου Νομικής Στήριξης Τραπεζοασφαλιστικών Προϊόντων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Private Banking και Dealing Room της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, με αντικείμενο στα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις συμβάσεις διεθνών παραγώγων.

Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και αλλού στις σύγχρονες αγορές διεθνών παραγώγων και νέων επενδυτικών εργαλείων. 
Διετέλεσε επί σειράν ετών Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΑΑΕ, εταιρείας του ομίλου της ΕΤΕ, καθώς και επικεφαλής νομικής υπηρεσίας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας Ζωής, Θυγατρικής Ευρωπαϊκού Ομίλου Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων.
Διετέλεσε εκδότης και αρθρογράφος της Επιστημονικής Επιθεώρησης «ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ» για μία πενταετία. 
Έχει εργαστεί ως μέλος επιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων της ΕΕ. Διετέλεσε για μία δεκαετία Νομικός Σύμβουλος του Προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Έχει μετάσχει σε ειδικές επιστημονικές επιτροπές επεξεργασίας σχεδίων νόμων, μεταξύ των οποίων για τη Διαφάνεια στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Σε σχέση με το γνωστικό του αντικείμενο έχει μετάσχει, ως ομιλητής, σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει σειρές εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικά με τις Διαπραγματεύσεις, τη Διαμεσολάβηση και τις εν γένει Εναλλακτικές Μεθόδους Επίλυσης Διαφορών (ADR).
Είναι Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και το Δίκαιο του Καταναλωτή.
Έχει διδάξει Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο επί σειρά ετών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στο IST. Επίσης, έχει διδάξει ως ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο μεταπτυχιακό Εμπορικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και ως επισκέπτης στο μεταπτυχιακό Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση συλλογικών νομικών εκδόσεων στο χώρο του Εμπορικού Δικαίου, του Δικαίου των Τραπεζικών Συναλλαγών, της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Προστασίας των Καταναλωτών.