+30 210 3376700 international calls

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν

Συμμετοχή της Χρηματοοικονομικής Μεσολαβήτριας Π. Αγαλίδου στις εργασίες του Greece NPL Investing & Management Forum, Αθήνα 22.10.2020

Στις εργασίες του Greece NPL Investing & Management Forum συμμετείχε η Χρηματοοικονομικής Μεσολαβήτρια Παρασκεύη Αγαλίδου, η οποία μίλησε στη συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Χρηματοοικονομικής Διαμεσολάβησης (ΕΛΚΕΧΔ) με θέμα τη διαμεσολάβηση ως εργαλείο διαχείρισης των μη εξυπηρετούντων δανείων, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.
Η κα Αγαλίδου τόνισε ότι τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εταιρείες διαχείρισης δανείων θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος τη διαδικασία της διαμεσολάβηση, τις αρχές και τα χαρακτηριστικά της, καθώς μόνο οφέλη μπορούν να έχουν από την ενσωμάτωσή της στις εσωτερικές τους πολιτικές, ως εργαλείο για τη διαχείριση των NPLs.

Υπογράμμισε  ότι η επίλυση διαφόρων με τη διαμεσολάβηση ως αποτέλεσμα κοινής συμφωνίας, προκύπτει από μια διαδικασία εμπεριστατωμένης και αμοιβαία αποδεκτής ανάλυσης των δεδομένων, των κινδύνων και των δυνατοτήτων των μερών,  λιγότερο δαπανηρή και πιο γρήγορη σε σχέση με τη προσφυγή στα δικαστήρια, ενώ επεσήμανε ότι η συμφωνία διαμεσολάβησης, εφόσον τα μέρη καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση μπορεί να αποτελέσει τίτλο εκτελεστό.

Σημείωσε, τέλος, ότι το ΕΛΚΕΧΔ, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Χρηματοοικονομικού Μεσολαβητή (ΕΧΜ), παρέχει υψηλού επιπέδου υποστηρικτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης για διάφορες χρηματοοικονομικού αντικειμένου, τόσο με φυσική παρουσία των μερών όσο και εξ αποστάσεων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Στη συζήτηση που διοργάνωσε το ΕΛΚΕΧΔ και την οποία συντόνισε η κα Χαρούλα Απαλαγάκη Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, συμμετείχαν συμμετείχαν ακόμη οι: Λουκάς Σπανός, Διευθυντής του ΕΛΚΕΧΔ, Σπύρος Ανδρίτσος, Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, στέλεχος της εταιρεία διαχείρισης UCI Hellas.