10440 αστική χρέωση +30 210 3376700 international calls

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ε.Χ.Μ

Κατεβάστε το Έντυπο Παραπόνων

Ο Μεσολαβητής

Ο Θεόδωρος Κουτσούμπας είναι Διδάκτωρ Νομικής και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου LL.M του Πανεπιστημίου Exeter Μεγάλης Βρετανίας, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ιαπωνική Επιχειρηματική Πρακτική ως υπότροφος στο Τόκιο.
Έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για περισσότερα από 30 χρόνια ως ειδικός νομικός και ως Δικηγόρος. Επί σειράν ετών διετέλεσε προϊστάμενος και στη συνέχεια υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Νομικής Στήριξης Λιανικής Τραπεζικής, καθώς επικεφαλής του Ειδικού Γραφείου Νομικής Στήριξης Τραπεζοασφαλιστικών Προϊόντων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με τη Διεύθυνση Private Banking και Dealing Room της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, εξειδικευθείς στα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις συμβάσεις διεθνών παραγώγων, μετεκπαιδευθείς σε ειδικά σεμινάρια στο Λονδίνο. 
Διετέλεσε επί σειράν ετών Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΑΑΕ, εταιρείας του ομίλου της ΕΤΕ, καθώς και επικεφαλής νομικής υπηρεσίας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας Ζωής, Θυγατρικής Ευρωπαϊκού Ομίλου Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων.
Διετέλεσε εκδότης και αρθρογράφος της Επιστημονικής Επιθεώρησης «ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ» για μία πενταετία. 
Έχει μετάσχει σε επιτροπή επεξεργασίας σχεδίου νόμου για την Διαφάνεια στην Ιδιωτική Ασφάλιση.
Είναι Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και το Δίκαιο του Καταναλωτή.
Έχει διδάξει Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο επί σειρά ετών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στο IST. Επίσης, έχει διδάξει ως ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο μεταπτυχιακό Εμπορικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και ως επισκέπτης στο μεταπτυχιακό Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συνεργαστεί στη δημοσίευση συλλογικών νομικών εκδόσεων, στο χώρο του Εμπορικού Δικαίου, του Δικαίου των Τραπεζικών Συναλλαγών και της Ιδιωτικής Ασφάλισης.